Plaster siling

oh ya lupa pula plaster siling untuk hall dan bilik2 dah siap akhirnya!

 

L box plaster siling untuk hall… kontraktor nak letak cornice kat tepi tu tapi rasanya memang sangat tak sesuailah l box ada cornice

 

bilik kedua…ada space 7″ untuk hiding curtain rail… bilik ni dah terletak cornice….huhu

plaster siling untuk bilik kecik ni plain je….ni la bilik kerja en hafizz….

ni lak palster siling untuk bilik utama….

This entry was posted in Bilik, Ruang tamu. Bookmark the permalink.

21 Responses to Plaster siling

  1. hatta says:

    e-mail sy contractor2 yg terlibat yg wat sume ni… and inform sy total kos sampingan cam all the down light, fan sume la. just roughly pun xpe. thanks.

  2. balkis says:

    boleh email saya contractor dan price untuk buat ni. Tq

  3. rosmawati says:

    please email harga dan contraktor terlibat…kemas buatan…berapa semua kos sekiranya nk buat ni ye…

  4. nor says:

    dear, email sy juga contractor yg wat ni..bpe bajet erk?tq :)

  5. intan says:

    berapa semua cost renovation nie ye..?boleh bg contractor yang terlibat?

  6. shuhada says:

    Salam, emailkan saya contractor yg terlibat untuk buat plaster ceiling. berapa charge untuk plaster ceiling, adakah termasuk wiring?

  7. asma says:

    saya reply to your mail but then kena tendang balik….nak tanya macam mana kira utk plaster ceiling tu? tak appear pun? sumer dh termasuk dlm kos kontrakter ke? tq

    • admin says:

      Hi Asma, kos untuk plaster siling tu dah termasuk skali dalam charge yg dikenakan kontraktor tu. termasuk barang2 untk plaster siling. barang2 lain je yg kena beli sendiri.

  8. fatimah says:

    salam..boleh emailkan saya contractor yg terlibat untuk buat plaster ceiling. brape kosnya?

  9. Zanie says:

    Nak ty, cornice tub mmg dah kira dgn harga renovation or beli berasingan? Berapa sekaki? Tahu tak kedai yg murah kat mana?

  10. saif says:

    Salam, emailkan saya contractor yg terlibat untuk buat plaster ceiling. berapa charge untuk plaster ceiling, adakah termasuk wiring?

    • admin says:

      ws tak sure harga separate utk pasang plaster siling. kontraktor indon ni buat semua termasuk wiring tp brang wiring mcm cable tu beli sendri sbb guna mega cable

  11. Mama anis says:

    Salam… Saya nak tumpang tanya sikit… Tak susah ke nak drill rail langsir tu nanti? Rail langsir tu drill kat wall ke kat atas plaster ceiling tu? Thanks

  12. Mama anis says:

    Salam… Saya nak tumpang tanya sikit…utk space 7″ nak sorok rail langsir tu, Tak susah ke nak drill rail langsir tu nanti? Rail langsir tu drill kat wall ke kat atas plaster ceiling tu? Thanks

    • admin says:

      w’salam. railing tu suruh kontraktor pasang before pasang plaster siling. drill kat dinding macam biasa. tapi sepatutnya kena pakai yg jenis yg lain. yg tu kena drill kat siling tu (bukan plaster siling).

  13. koko says:

    cantik ceiling, boleh bagi details x l box tu punye dimension mcm berape ukuran dari dinding dan berape inchi gap dari l box to ceiling.. tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>