CCTV

As salam, harini nak cakap sikit pasal cctv. nak cakap banyak-banyak tak tau sangat sebab en suami yang tahu pasal tu. Yang sy tau DVR 4 channel + 1 TB + camera (3 dome+1outdoor) + p0wer 4 channel. total cost RM1,650. cctv letak kat 4 area. living, dining, kitchen dan entrance. ni total cost untuk barang sahaja sebab en hafiz yang pasang. tapi wiring untuk cctv memang dah suruh wireman pasang sekali time buat wiring.  jimat la sikit. rasanya kos untuk pasang dalam rm500 kot. tak sure jugak.

Gambar first dan second tu kat area living dan dining, third tu dapur dan bawah skali tu kat entrance. kat bawah ni pulak gambar dari hp sy. en suami enter frame lak. oh  ya. nampak tak pokok dua tu. pokok tu baru je beli last week. nanti sy cerita pasal pokok plak. hehe. ok la. tu je pasal cctv. nak cakap lebih-lebih tak tau sangat pun. eh bahaya ke cerita dan letak gambar cctv ni. kalau ada apa-apa nak tanya, tanyala, kalau sy tak tau nak jawab sy tanyakan kat en suami ok. bye

eh lupa. semua barang untuk cctv ni beli kat jalan pudu. nama kedai tak ingat. hihi

 

This entry was posted in SS6. Bookmark the permalink.

4 Responses to CCTV

  1. anis says:

    ooo memang boleh buat wiring siap2 untuk cctv yer?

  2. lia says:

    Cantik rumah sis..klu boleh nk tanya bape abis renovated rumah ni?

    • admin says:

      Ws. Roughly. Kos upah kontraktor RM20k, tak termasuk barang2

      Switch RM1,128
      Light RM770
      Aircond (4 units) RM5300
      Wiring item RM1663
      Kitchen appliance (Hud, Hob, Oven, Kithcen Mixer, Sink) RM2698
      CCTV (DVR, 1TB, Camera 4 Dome, Power (4 Channel) RM1650
      Tiles RM3934
      Laminated Floor RM2123
      Bathroom RM4500
      Door (Vitally aluminium swing door x 2, Hafele Door Handle, TS Wooden Door) RM2300
      Paint (Pearl Glo, Wall Sealer) RM1703

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>