Dapur

Assalamualaikum. sebenarnya dah lama sy nak cerita pasal dapur comel kesayangan sy ni. tapi baru hari ni sy snap gmbr dapur ni. harini xboleh cerita byk2 sebab sy taip pakai hp comel gak. hehe. harini layan gmbar jela dulu ye. nak cerita pasal kos sy tak ingat. big boss xbalik dr outstation lagi. tunggu ye. insyaallah.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gambar kiri tu tall unit. Hm, sy rasa tiles kat bahagian dapur ni sy tak berapa sgt sebab bila dah letak tiles tu baru leh nampak sesuai ke tak. Jadi kesimpulannya tiles jenis besar ni tak sesuai utk dapur sy. sy suka jenis yg 2 kaki x 0.5 kaki. baru nampak cam laminated floor tapi sebenarnya adalah tiles. ada jual kat kedai tapi mahal sikit. takpelah dah buat kan. insyaallah dengan pengalaman ni nnti mana tau ada rezeki buat rumah utk tanah kat bukit damar tu. amin.

Amboi bos kecik ni balik2 dari ambil dia kat rumah babysitter terus punggah mainan. tengok tu. sengaja je nak semakkan rumah. padahal bukan nak main sangat. eee. geramnye. nasib baik sayang tau. nanti kemas balik ye. kalau tak kena babap.

Haa… macam tu la kemas balik. ceit padahal mummy nye yg kemaskan. dia sibuk je dengan ipad. semua dah jadi harta dia sekarang ni. nampak je mummy nya pegang ipad terus nak rampas. dengan mummy sendiri pun macam tu apatah lagi dengan org lain. ada sekali tu sepupu dia ambik ipad n main terus hakeem merengek dan tarik rambut. kesian kawan tu. hehe. hakeem hakeem. kedekut ye.

This entry was posted in Dapur. Bookmark the permalink.

12 Responses to Dapur

  1. anis says:

    boleh tak nak tahu berapa keluasan (panjang dan lebar) dapur tu……

  2. hi. nanti boleh share sket info mengenai kos buat kc tu? sbb saye perasan yg ur dapur mmg dah ada top kan sebelum ni? sbb saye pun tgh survey2 approach mana yg lebih murah sama ada nak buat table konkrit dulu or buat sekali harung dgn kc.

    • admin says:

      table top tu buat msa buat major renovation hari tu so alang2 suruh kontrAktor tu buat table top terus. jd just pegi kedai bg tau nk pasang kabinet. rasanya kos nk pasang kabinet with/ without table top lebih kurang je cuma material berbeza. ygni konkrit klau beli kabinet + table top materialnya kayu

  3. cda says:

    salam awk..tertarik sgt gn blog awak ni..sy pn tgh survey nk renovate umah ni..klu tak keberatan boleh x awak emailkos wat renovation umah awk tuk pnduan saya,,terima ksih

  4. zania says:

    slm,

    sist bleh tahu x harga kitchen kabinet tu ?…

  5. zania says:

    slm,

    sist bleh x nk tahu harga kitchen kabinet …

  6. MZH says:

    salam.sy pn tgh survey nk renovate dapur
    klu tak keberatan boleh x email kos wat renovation umah.
    bole bg contact kontraktor 2 x? kekemasan buat kerja ok x?

    terima kasih

  7. zaidah says:

    Salam.. nak tnya kos untuk buat table top tu berapa yer… bole saya dapatkan no kontraktor tu tak… tima kasih…

  8. hifni says:

    Hi… mintak emailkan saya quatation renovation rumah boleh tak.. nak buat comparison dgn my contractor.. i pun baru nak masuk rumah this month kat jb.. thanks..! Btw, nice rumah..!

    • admin says:

      Ws. Roughly. Kos upah kontraktor RM20k, tak termasuk barang2

      Switch RM1,128
      Light RM770
      Aircond (4 units) RM5300
      Wiring item RM1663
      Kitchen appliance (Hud, Hob, Oven, Kithcen Mixer, Sink) RM2698
      CCTV (DVR, 1TB, Camera 4 Dome, Power (4 Channel) RM1650
      Tiles RM3934
      Laminated Floor RM2123
      Bathroom RM4500
      Door (Vitally aluminium swing door x 2, Hafele Door Handle, TS Wooden Door) RM2300
      Paint (Pearl Glo, Wall Sealer) RM1703

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>