Door Price List

Assalamualaikum, lama sy tak post. nak cakap sibuk, sibuk la jugak maklumlah dah kerja balik kan. balik rumah nak uruskan rumah tanggga pastu rehat lagi. dah tak sempat nak buat post baru. hehehe. kitchen dan wardrobe dah lama siap tapi tak sempat lagi nak cerita  pasal tu. insyaallah kalau rajin sy cerita.

Oh ya sebenarnya sy nak cerita pasal pintu-pintu yg ada kat umah tu. alah, macam berjenis-jenis pulak. ada dua jenis, satu pintu kayu untuk bilik, dan lagi satu jenis untuk tandas. tandas ada dua pintu sebab rumah ni ada satu je tandas. tandas ni attach dengan master bathroom dan dapur. isk kejap cakap kitchen kejap cakap dapur. bantai je lah ek. heheheh.

harini hari sabtu so tak ramai kat office yg lagi bestnya kat deparment ni sy sorang je harini. apela bos rugi je bayar pekerja tapi pekerja tak buat kerja. ampunnn bos. ekekekke.

oklah berbalik kepada pintu tadi. mula-mula skali, masa tandas dah siap, pintu yg sebenarnya untuk tandas tu tak siap lagi. so terpaksala beli temporary door. ala yg wooden door tu. tak bercat lagi sebab buat apa nak cat kan nanti nak bukak balik pun. gambar takde plak. dah google pun tak jumpa la nak tunjuk contoh (ke tak pandai cari). ok harga pintu tu satu RM75 (with handle). so kena beli dua la kan.

Lepas je pintu yg sebenar dah siap, pintu yg lama tu pun dibuka. tak tau nak buat apa, then en hafiz bagi la dekat kontraktor indon tu. tak tau la dia buat apa kan dengan pintu tu. jual ke, guna untuk org lain ke, wallahualam. pintu yg sebenarni namanya VITALLY aluminium swing door. Pintu ni beli kat Houz Depot Kota Damansara. ok pintu ni ada gambar.

 

 

 

 

 

 

 

Yang belah kiri tu corak bahagian luar pintu, yang kanan tu dah tentulah bahagian dalam sebab tak ada corak kan. so far pintu ni tak mambawa apa-apa masalah. semua ok.

Berbalik kepada harga pulak, harga bagi satu pintu RM606. Jadi terpaksa beli 3 pintu. dua utk tandas dan satu lagi untuk pintu belakang ke balcony kedua. Mulanya memang sy tak berapa nak setuju dengan pintu ni, tapi untuk long term, mungkin berbaloi la kot sebab pintu ni tahan karat.

Pintu bilik pulak, sama jugak beli kat Houz depot. yg ni memang cari wooden door yg paling murah kat situ. harga satu RM169. kena beli 3 sebab bilik ada 3. Contoh pintu ni macam kat bawah

Boleh la kan. frame tu tak berapa nak cantiklah diaorg cat. nak cepat la tu. sebab masa kitorang masuk pindah renovation still tak habis-habis lagi. ok, itu je carita pasal pintu. jumpa lagi!

This entry was posted in Balcony, Bilik, Dapur, Tandas. Bookmark the permalink.

One Response to Door Price List

  1. awin says:

    Nk tnya, pintu u suh houz depot psg ke, suh kontraktor psgkan? U potong x pintu tu?ke psg trus je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>