Wiring items price list

Kali ni sy nak listkan harga2 utk wiring sebab barang2 utk wiring ni separate. kami yg beli utk memastikan penggunaan kabel yg selamat. wiring untuk rumah tu memang totally buat lain. banyak penambahan dan perubahan kedudukan semua switches.

Wiring Items

Door Chime (1x RM40)
1.5mm Mega Cable (2x RM50)
1.5mm Mega Cable (2x RM49)
2.5mm Mega Cable (7x RM77)
4mm Mega Cable (1x RM125)
1.5mm PVC Cable (2x RM35)
1.5mm PVC Cable (4x RM37)
2.5mm PVC Cable (2x RM57.50)
16A PVC Cable (10x RM4.50)
ABB 63A 2Pole 0.1 ELCB (1x RM78)
ABB 1Pole MCB (28x RM7.50)
ABB 63A 2P MCB (RM1x RM18)
L-Bar (1x RM10)
39Way DP Box (1x RM45)
Astro Cable (15x RM1.50)
TOTAL RM1,663.50

 

This entry was posted in All. Bookmark the permalink.

26 Responses to Wiring items price list

  1. asma says:

    sangat tertarik dengan renovation satu rumah ni. kalau boleh tahu total cost? saya dalam perancangan beli rumah. umur rumah pun dh 20 tahun, landed 1 tingkat setengah. keadaan agak uzur tapi memandangkan dah determin nak duk area kota damansara gak…pejam mata walau pun fulus tak seberapa. tolong ye…nak adjust budget. tq

  2. jue says:

    umah yang cantik. boleh saya tahu cost buat rumah ni. saya tgh mencari quotation tuk renovation rumah yang baru bli.

  3. jue says:

    barang2 bli sendiri or semuanya contraktor yang bli. tq

    • admin says:

      Barang2 kebanyakkannya beli sendiri macam tiles, barang wiring, n etc. barang2 yg kontraktor beli macam simen, bata, plaster siling

  4. misha says:

    Salam
    Boleh saya tahu total cost reno rumah ni… esp quotation for plaster ceiling, wiring & re-tiling… coz saya beli rumah flat yg dah berusia 25thn… memang dah teruk sgt… plan nak reno gak… tqvm

  5. xull03 says:

    Boleh saya dapatkan cost yang u belanja untuk semua renovation ni.
    TQ;-)

  6. Mohd Ariff says:

    Salam, saya pun nak tahu cost the whole renovation ni. Especially wiring, dapur, and lain2. Planning nk reno juga tp tgh dilema. Nak minta tolong emelkan total cost reno Puan ni…tq

  7. ayong says:

    dear nk jugak detail tuk qoutation yang awak buat berminat lak tgk hehe xpecially dapur ngan some part kat hall :) thanks dear so nice ur house

  8. kak ida says:

    salam, cantiknye rumah dia, bole tak bagi cost tuk the whole renovation nie, tngh plan nak renovation gak nie, time kasih

  9. fara says:

    Salam. Minat sgt dgn hasil kerja yg kontraktor awak buat. Bole bg contact no dia x? Anyway, tahniah umah awak dah siap..cantik sgt!

  10. effa says:

    Salam..cantiknye rumah…sy pn nak tau cost of renovation..tengah plan nk renovate rumah…thanks ya..

  11. aishah hussin says:

    salam,
    saya baru je beli rumah 2nd hand, mmg nak wat fully renovation cam awak,
    nak dapatkan total cost utk renovation blh x?
    nak wat anggaran, takut xtermampu, angan2 je besar ni
    terima kasih sudi berkongsi

  12. Zack says:

    Salam..bole bagi total cost for wiring n upah pasang tiles? rumah double storey n masih dlm renovation. wiremen charge RM6k utk cost pasang lampu,kipas n point baru. alasan mahal sbb utk extended area kena buat wiring baru. TQ

  13. kakak says:

    Bleh inform brapa habis unt renovation, sy tengah plan ni….

  14. chris says:

    Hi admin,

    boleh saya tau kos renovation setiap part rumah?

    kalau boleh nak tau detail contractor?

    tq

  15. ijan says:

    nak tya prize jugak..please email..

  16. azy says:

    Boleh tak advice saya budget keseluruhan renovate rmh. Saya baru beli condo subsale.
    Nak kena renovate such as painting, wiring, plumbing, kitchen kabinet and tukar semua door.

    Tolong advice ye, nak kena buat budget ni.

    Thanks

  17. anis says:

    salam, cantiknye rumah dia, bole tak bagi cost tuk the whole renovation nie, tngh plan nak renovation gak nie, . Minat sgt dgn hasil kerja yg kontraktor awak buat. Bole bg contact no dia x? Anyway, tahniah umah awak dah siap..cantik sgt!

  18. hai semua. saya ada menawarkan perkhidmatan utk hause renovation. jika berminat boleh la hubungi saya atau email saya terus yer. phone : 017-2900306 ( sms,whatapps,call) email : hmconen@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>