Pencarian kontraktor

Setelah menemui beberapa kontraktor, akhirnya kami membuat keputusan untuk mengambil kontraktor yg tinggal di tingkat 11 apartment kami. Memang byk kerja yg perlu dilakukan ke atas rumah tersebut memandangkan ia adalah rumah yg telah berumur hampir 20 tahun… detail untuk kerja2 mengubahsuai adalah seperti di bawah,

Projek : SS6 Renovation
Tarikh : 18th January 2012

Bilik 1 (Master)

- Bukak/Buang almari kayu lama
- Bukak/buang parkir
- Upah pasang tile baru + skirting
- Pasang plaster ceiling 4″-6″ + Cornice
- Sediakan lubang untuk downlight, 4 lubang untuk downlight 4″x4″ (model petak)
- Piping untuk aircond INVERTER, 1 HP
- Buang frame pintu kayu lama dan gantikan frame pintu besi

Bilik 2
- Bukak/buang parkir
- Upah pasang tile baru + skirting
- Pasang plaster ceiling 4″-6″+ Cornice
- Sediakan lubang untuk downlight, 4 lubang untuk downlight 4″x4″ (model petak)
- Piping untuk aircond biasa, 1 HP
- Buang frame pintu kayu lama dan gantikan frame pintu besi

Bilik 3 (Kecil)
- Bukak/buang parkir
- Bukak kayu atas, naikkan bata
- Buang tingkat dan naikkan bata.
- Pasang plaster ceiling 4″-6″+ Cornice
- Sediakan lubang untuk downlight, 1 lubang untuk downlight 4″x4″ (model petak)
- Upah pasang tile baru + skirting
- Piping untuk aircond biasa, 1 HP
- Buang frame pintu kayu lama dan gantikan frame pintu besi

Dapur

- Pecah dinding masuk dapur sebelah kiri, sebelah kanan tinggalkan 700mm / 2.3ft / 27.56inch
- Bukak/Buang kabinet dapur
- Pecahkan sinki batu
- Pasang dan ubah kedudukan paip sinki ke tingkap.
- Pecahkan mozek dinding dan lantai
- Upah pasang tile sampai ke siling (Full) + skirting
- Pasang plaster ceiling 4″-6″+ Cornice
- Sediakan lubang untuk downlight, 2 lubang untuk downlight 4″x4″ (model petak)

Bilik Air
- Pecah pintu bilik air (2 pintu) – Jarak dari dinding adalah 1000mm / 3.28ft / 39.37inch
- Naikkan bata pintu bilik air yang lama (2 pintu). Size 750mm x 1850mm
- Buang semua barang-barang lama di dalam bilik air (Water tank, sink, toilet bowl, etc)
- Pasang frame alluminium (750mm x 1850mm) untuk 2 pintu.
- Pecahkan mozek dinding dan lantai bilik air
- Upah pasang tile sampai ke siling (Full) + skirting
- Lantai pasang water proofing
- Piping untuk shower dan sinki
- Piping air panas daripada water heater ke shower dan sinki.
- Naikkan bata untuk tutup paip dan jadikan seperti Rak/Frame
- Tutup tingkap dan sediakan lubang untuk Ventilation Fan (10”)
- Pasang toilet bowl baru
- Buang sinki lama dan pasang sinki baru
- Pasang shower mixer dan shower head
- Pasang bidet (paip tepi toilet bowl)
- Sediakan tempat untuk shower screen 950mm daripada dinding. Lantai rendah untuk laluan air.

Balcony
- Pecahkan mozek lantai
- Lantai pasang water proofing
- Upah pasang tile baru + skirting

Hall
- Ratakan siling, perbaiki siling yang pecah, dan dilicinkan
- Pasang plaster ceiling LBOX 4″-6″ dari dinding dan lebar 1ft, keliling sahaja
- Sediakan lubang untuk downlight, 8 lubang
- Piping untuk aircond 2HP.
- Ratakan keliling/ divider/ skirting lantai untuk pemasangan laminated floor

Belakang
- Tutup dinding pintu belakang (Berdekatan Bilik 1)
- Buang frame pintu kayu lama dan gantikan frame pintu besi
- Upah pasang tile baru + skirting
- Betulkan bata-bata yang pecah

Entrance

- Pasang plaster ceiling 4″-6″, TIDAK perlu cornice
- Sediakan lubang untuk downlight, 2 lubang untuk downlight 4″x4″ (model petak)

This entry was posted in SS6. Bookmark the permalink.

7 Responses to Pencarian kontraktor

  1. aishah says:

    asslam.. sis boleh saya tahu tak kontraktor yg sis upah tu.. sy juga ada rancangan nak buat renovation.. jd sy sedang cari kontraktor. terima kasih..

  2. sunmay says:

    Salam,
    Boleh bg sy contact utk id dan contractor..dan berapa overall cost utk renovation? kalau ada detail cost n kat mana beli barang boleh tak email sekali.. thanks yea

  3. fiza says:

    hi, im looking for contractor rumah jugak nk buat reno rumah subsale yg kami br beli.do u mind giving me the contact number? ok tak kerja dorang?

  4. victoria says:

    hi sis, im looking for contractor rumah, nk buat reno. sis boleh bg sy contact utk contractor dan berapa overall cost?. thank you…

  5. fauziah md lazi says:

    Salam,

    Boleh tak bagi saya contact number kontraktor yang buat rumah you nie

  6. mohamad says:

    AMG BINA ENTERPRISE

    DESIGN AND BUILD CONTRACTOR
    ARCHITECTURE
    INTERIOR DESIGN
    LANDSCAPE
    RENOVATION
    0192029881

  7. siti noraihan hashim says:

    salam .. saya ada pertanyaan disini .. jika boleh saya ingin direct terus dengan person ini supaya senang untuk saya berbincang.

    selain itu, saya ingin meminta bantuan encik/puan untuk kod harga lantai parkir di perkeso seberang jaya.

    jika ada sebarang pertanyaan, sila hubungi ..

    siti : 0195245886

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>