Bilik air

panasonic ventilation fan, sorento tab n cabinet, econex toilet bowl

sorento towel hanging

sorento shower

sorento shower gel dan shampoo

shower screen?

pintu balcony belakang

kiri pintu masuk bilik air dari dapur

kanan, pintu bilik air dari bilik master

pintu bilik air dari dapur

pintu masuk dari bilik master

This entry was posted in Tandas. Bookmark the permalink.

21 Responses to Bilik air

  1. ina says:

    Salam, nak tanya, berapa budget untuk renovate bahagian dapur tu?

  2. hafizul says:

    wah dah mcm hotel… tahniah… cantik awak deco…. bole tau berapa kos utk reno bilik air ni?

    • admin says:

      Assalam, kami tak renovate ikut part2. utk toilet kami tukar kedudukan kedua2 pintu, tukar tiles, plaster siling n buat piping baru utk shower dan sink

      • misha says:

        Salam
        Berapa anggaran budget utk reno bilik air camni yer.. tqvm

        • admin says:

          Assalam, total kos barang2 macam rain shower, mixer, bottle trap, shower head, floor grating, bidet, mirror, water heater, water pump, toilet bowl dan lain2 lebih kurang RM4,500. harga ni tak termasuk kos pemasangan tiles, plaster siling, tukar kedudukan pintu dan piping. nak harga yg lebih detail email sy. thanks.

  3. ariza othman says:

    nak tanya, kat mana ye you beli joven water heater tu, so far survey, paling murah 650 for 50lt.

    terima kasih.
    zaples

  4. Zanie says:

    Cantik pintu bilik air nie… Boleh tak email sy kedai pintu nie… Dan berapa harga seunit…

  5. din says:

    saya kat rumah guna juga shower skrin tuh… masalah ialah cermin tuh jadi kotor walau selalu dibersihkan.. cermin yang jernih jadi kusam … apa masalahnyer ? kene ganti ke?

    • admin says:

      aah. lama2 jadi kelabu sikit n susah nak cuci. tapi shower screen tu sy ambik jenis yg clear punya. baru tak sampai setahun guna, taklah nampak kotor sangat. mungkin kena pakai chemical yg special utk cermin kot.

  6. Hi. cantik u punye bilik air. mcm hotel dah. yupp, tp agreed. bila buat mcm2 mmg byk la duit yg mengalir bagaikan air. thanks for sharing. boleh dijadikan panduan masa hadapan ni :)

  7. norshuhada says:

    salam..boleh tau total kos tuk reno bilik air ni..boleh email kan pada saya norshuhada85@gmail.com?…terima kasih ^_^

  8. wayn says:

    salam, sy nak tahu ttg harga basin tap tu (kepala paip). jenama apa dan brapa harga? dah brape tahun pakai? tahan sampai sekarang ke..emel sy ye =)

  9. wanie says:

    Salam…nak tanya shower screen tu…berapa kosnya dan no contact org yg buat tu yer…tq!

  10. fadli says:

    Assalam, nak tanya size bilik air berapa kali berapa?

  11. adzlisha says:

    Salam,

    Saya berminat on renovation cost untuk toilet. Harap boleh share details, kontraktor sekali ya…Thanks!

    • admin says:

      Ws. Kalau kos utk toilet je sy tak sure la. sbb bayar kat kontraktor utk renovate satu rumah.

      Kalau total kos barang untuk toilet tu roughly dalam RM5k.
      Glass rain shower RM1020, Sorento Glass Basin RM1020, Bottle trap, Sorento Square Brass shower head RM287, Sorento Bath and shower mixer RM301, Sorento shelve with bar RM91, Sorento floor grating RM56, Sorento Bidet RM40.60, Big Mirror RM200, Joven 50Liter RM590, Toilet Bowl Econax RM395, downlight, Superino Hose Bib tap (wuduk) RM22.

  12. mija says:

    boleh saya tau address untuk tmpah shower screen tu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>