Kali pertama tengok rumah

Pada 2 ogos 2011 suami telah menemui agen hartanah untuk melihat rumah yg telah diiklankan. apa yg menarik minat kami mengenai rumah tersebut adalah view yg sgt cantik dari unit ini. malangya, lupa pula saya nak snap view.hehe. insyaallah nanti saya akan kongsikan.

ruang tamu. alamak ada gambar ejen pulak.hehe

bilik kedua

dapur

alamak bilik utama takde pulak. nampak macam ok. tandas rumah ni cuma ada satu sahaja. connected dengan dapur dan bilik utama. lepas tengok rumah ni, keesokannya suami terus bayar deposit dan 10% dari harga rumah. harga yg kami dapat ada lah RM135k. under market value.

This entry was posted in SS6. Bookmark the permalink.

7 Responses to Kali pertama tengok rumah

  1. yenny says:

    salam.
    syabas dgn renovation yg amat menarik!!!
    Saya amat tertarik dgn bilik air yg dipaparkan di atas.Memandangkan rmh tersebut adalah rmh lama (spt rmh saya) maka saya pun tgh fikir2 utk “baikpulih” bilik air di rmh saya.Cuma saya tk blh nk anggar brp kos tukar tile,tandas bowl, & sinki. Bilik air tk besar pun !!! Jika saudari tdk keberatan blh kah kongsi dgn saya anggaran baikpulih bilik air saudari yg nmpk mewah sgt.
    t ksh .
    wassalam

  2. hanna says:

    salam, boleh emelkan saya sekali tak kos bilik air tu…cantik dan kemas bilik air tuh..

  3. ina says:

    salam.boleh mintak no kontraktor tak.thanks.i urgently needed for house reno kat kota damansara.thanks -ina-

  4. farhan says:

    salam, boleh emailkan kos smua utk reno apartment

    • admin says:

      Ws. Roughly. Kos upah kontraktor RM20k, tak termasuk barang2

      Switch RM1,128
      Light RM770
      Aircond (4 units) RM5300
      Wiring item RM1663
      Kitchen appliance (Hud, Hob, Oven, Kithcen Mixer, Sink) RM2698
      CCTV (DVR, 1TB, Camera 4 Dome, Power (4 Channel) RM1650
      Tiles RM3934
      Laminated Floor RM2123
      Bathroom RM4500
      Door (Vitally aluminium swing door x 2, Hafele Door Handle, TS Wooden Door) RM2300
      Paint (Pearl Glo, Wall Sealer) RM1703

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>