Category Archives: Dapur

Dapur

Assalamualaikum. sebenarnya dah lama sy nak cerita pasal dapur comel kesayangan sy ni. tapi baru hari ni sy snap gmbr dapur ni. harini xboleh cerita byk2 sebab sy taip pakai hp comel gak. hehe. harini layan gmbar jela dulu ye. … Continue reading

Posted in Dapur | 12 Comments

Door Price List

Assalamualaikum, lama sy tak post. nak cakap sibuk, sibuk la jugak maklumlah dah kerja balik kan. balik rumah nak uruskan rumah tanggga pastu rehat lagi. dah tak sempat nak buat post baru. hehehe. kitchen dan wardrobe dah lama siap tapi … Continue reading

Posted in Balcony, Bilik, Dapur, Tandas | 1 Comment

Tile dapur dah siap

tengahari tadi husband saya sempat pegi ambik 2 keping tile yg tak cukup utk bahagian dapur tu. sekeping rm17.50…alhamdulillah tile untuk dapur dah siap… tadaaa… hehe oh ya…tile dinding kat toilet pun tengah buat… ok sampai di sini sahaja..jumpa lagi … Continue reading

Posted in Dapur | Leave a comment

Tile dapur tak cukup

ni ada;ah gambar yg diambil hari ni… nampak tak belah kiri tu… tak cukup 2 keping tile sebab pekerja ni salah potong.. tak pasal2 nak kena pegi beli kat puchong tu…haishhh.. sejak kebelakangan ni progress sangatlah lambat. jadi terpaksala kami … Continue reading

Posted in Dapur | 2 Comments

Kitchen tabletop yg dah siap!!

oh lama tak update. progress reno umah pun agak perlahan.. mungkin disebabkan kitchen tabletop yg dah extend sekaki di sebelah kanan dalam proses nak letakkan tile di sekeliling tabletop glass mosaic dlmproses nk lekatkan kat dinding… tile kat dinding pun … Continue reading

Posted in Dapur | Leave a comment

Kitchen tabletop

assalamualaikum…. petang tadi kami sekeluarga ada pegi melawat umah kami. tabletop utk kitchen dah naik dan plaster siling untuk hall tengah buat..rasanya esok2 siap kot.. hopefully.. dan…esok juga kena buat 3rd payment… iaitu sebanyak rm4500… ni bahagian hall…tengah pasang besi … Continue reading

Posted in Dapur | Leave a comment