Category Archives: SS6

CCTV

As salam, harini nak cakap sikit pasal cctv. nak cakap banyak-banyak tak tau sangat sebab en suami yang tahu pasal tu. Yang sy tau DVR 4 channel + 1 TB + camera (3 dome+1outdoor) + p0wer 4 channel. total cost … Continue reading

Posted in SS6 | 4 Comments

Panduan dan rujukan

assalamualaikum semua, tujuan saya paparkan harga setiap barang di dalam proses renovation ini bukanlah untuk menunjuk2 tetapi ianya adalah untuk panduan dan rujukan kepada sesiapa yg memerlukan. dannnn sebagai peringatan kepada kami juga!

Posted in SS6 | 17 Comments

Interior designer dan 3d

Pada mulanya ingat tak nak ambik id, last2 ambik jugak kawan kepada kawan suami. last week dia ada bagi 3d untuk dapur dan hall… Dining Living huhu. agak2 nanti lepas dah siap reno macam mana la rupanye rumah ni ye. … Continue reading

Posted in SS6 | 9 Comments

Wiring info

Hari ni suami sy sempat pergi melihat progress rumah kami. alhamudulillah wiring sudah siap katanya.ni antara gambar yg sempat di snap WIRING DETAILS *** Perlu guna kabel JKR spec untuk 2.5 dan 1.5 Semua – Tukar wiring satu rumah, termasuk … Continue reading

Posted in SS6 | 2 Comments

Pencarian kontraktor

Setelah menemui beberapa kontraktor, akhirnya kami membuat keputusan untuk mengambil kontraktor yg tinggal di tingkat 11 apartment kami. Memang byk kerja yg perlu dilakukan ke atas rumah tersebut memandangkan ia adalah rumah yg telah berumur hampir 20 tahun… detail untuk … Continue reading

Posted in SS6 | 7 Comments

Kali pertama tengok rumah

Pada 2 ogos 2011 suami telah menemui agen hartanah untuk melihat rumah yg telah diiklankan. apa yg menarik minat kami mengenai rumah tersebut adalah view yg sgt cantik dari unit ini. malangya, lupa pula saya nak snap view.hehe. insyaallah nanti … Continue reading

Posted in SS6 | 7 Comments

Heloo

Assalamualikum w.b.t. Semua. Nanti saya akan story secara detail mengenai progress renovation rumah kami di ss6. Tak lupa saya akan sertakan sekali harga setiap barang2 yg dibeli. See u ya!!

Posted in SS6 | 5 Comments